Rádiókészülékeim

*Baofeng 777s

Ez a rádió egy belépő kategóriás PMR rádió, amely papíron 5, de gyakorlatilag kb. 1,5-2 wattos teljesítményével nem teljesen mondható PMR rádiónak. Kifejezetten tetszik nekem, hogy könnyű a kezelhetősége, például ha egy kiránduláson kölcsönadom valakinek, kis eséllyel fogja átállítani a csatornát, vagy épp a CTCSS kódolást. Nagyjából 4.000 forintos darabárával, egészen kiemelkedő rádió.

Tytera MD-390 GPS

Ez a rádió már jelentősen különbözik a fentiekhez képest, mivel ez már képes a digitális üzemmódra is. Hasznos a nagy kijelzője, illetve kézi rádiójához képest viszonylag nagy teljesítménye. A DMR előnyeit kihasználva könnyedén áthidalhatunk olyan távolságokat, amelyet példaul egy fentebb említett kézirádióval nem lehet megtenni. Ár/érték arányban ez a rádió is kiemelkedő, népszerű rádió az amatőr rádiósok körében. Köszönöm HA2ARM Attilának, hogy elajándékozta nekem ezt a rádiót.

Baofeng UV-5R

Ez a rádió már egy kicsit komolyabb szintre emeli a rádiózást. Kicsi kijelzője ellenére, nagyon sok beállítási lehetősége van. Ez a rádió is papíron 5 wattos, de ebből már 3-at ki is lehet hozni. Kifejezetten tetszik még benne, hogy kézből lehet programozni, nem kell hozzá feltétlenül programozókábel.
10.000 forintos árával szerintem a legjobb vétel volt számomra.

President Grant

Ez a rádió volt az első olyan rádióm, amely nagyobb teljesítménnyel rendelkezett, így nagyobb távolságokat is lehetett vele áthidalni. egy mágnestalpas antenna áll szolgálatára, amellyel autóból lehet a legjobban kihasználni előnyeit, például az USB/LSB üzemmódot. Ezzel a rádióval ismertem meg a legtöbb embert, gondolok itt a Hotel Alfa rádióklub tagjaira.

Yaesu FT-450

Ez a rádió már teljesen más szint az előző rádiókhoz képest. Rövidhullámú rádió révén asztali rádióról van szó, 100 wattos teljesítménnyel. Rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, gondolok itt például a DNR-re, amely digitálisan szűri a zajt, és a beépített antenna hangolóra, amely néhány esetben elengedhetetlen. Ez az a rádió, amellyel igazán kinyílt előttem a rádióamatőr világ.

Radtel RT-470

Sokan nem szeretik a kézirádiókat, de én szerettem volna mégiscsak egy kicsivel komolyabb készüléket ebből a kategóriából. 10 wattos teljesítménnyel, amit megközelítőleg teljesíteni is tud, egészen használható rádió, nem beszélve a repsáv vevőről vagy épp a dual PTT funkcióról. Köszönöm szépen Tornádó Laci (HA3TL) barátomnak hogy eljuthatott hozzám ez a rádió. Tudomásom szerint nemsokára kapható lesz a webáruházában.

HA8MBM/2023 All rights reserved ©
Az oldalt a Webnode működteti Cookies
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el