HOGYAN KEZDTEM A RÁDIÓZÁST?

    Marton-Bódi Márton vagyok, 2009-ben születtem. Az első rádióm egy Baofeng 777-s 16 csatornás PMR rádió volt. Akkor annyi információm volt róla, hogy van a készülékben 16 csatorna, és azok között lehet keresgélni beszélgetőpartnert. Azt sem tudtam akkor, hogy az én rádióm nem is PMR frekvenciákon üzemelt, hanem valahol a 460-470 Mhz-es sávokon, ahol nem épp a legszabályosabb a forgalmazás. Ekkor a 2019-es évet írtuk.
    Leginkább az internet volt a segítségemre a fejlődésben, fejlesztésben. Megtanultam, hogy mi az a PMR, CB, URH, rövidhullám, hogy mire jó, mire kell az antenna, mik azok a rádióamatőr sávok, és egyéb ilyen fogalmak a rádiózás világában. Közben az idő is haladt tovább, eljutottunk a 2021-es évig. Itt lett meg az első rádióamatőr célokra szánt kézi adóvevőm, a Baofeng UV-5R. Ezzel a rádióval kezdődött el számomra igazán a rádiózás. Megismertem a papagáj átjátszókat, az igazi PMR frekvenciákat, illetve a buszosok történeteit a Motorola rádiójukon keresztül. Elkezdetem tanulni a rádióamatőr vizsgára való felkészítő anyagot, majd 2021. október 28-án sikeresen elvégeztem a rádióamatőr vizsgát.      Ezután még több ismeretem lett a rádiózás iránt, még több segítőkész embert ismertem meg, hála az amatőrsávoknak, illetve átjátszóknak. Jelenleg a 2022-es évet írjuk, azóta lett egy President Grant CB, illetve egy Yaesu FT-450 rövidhullámú rádióm, még sokat kell tanulnom ebben a témában, de 13 évesen még sok időm van erre.

                                                            2022.04.13. Marton-Bódi Márton, HA8MBM, 109HA8888

A WEBOLDALAM 

Azért készítettem el ezt a weboldalt, hogy megismertessem másokkal is a rádiózás élményeit, ízelítőt kaphassanak élményekről, érdekességekről. Ha üzenetet szeretne küldeni a weboldal fejlesztésével kapcsolatban, esetleg valamilyen kérdése merülne fel, az alábbi gombra kattintva megteheti ezt.

HA8MBM/2023 All rights reserved ©
Az oldalt a Webnode működteti Cookies
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el